Torneig Vall d’Aro

El 1982, impulsat pels directius Alfons Tauler, Lluís Ballester i Mario Moner, i amb la col·laboració del “Foment de Turisme” de Platja d’Aro, l’Aro C.E. va organitzar la primera edició del “Torneig Vall d’Aro de futbol juvenil”. El primer torneig es va fer amb el Barcelona Atlètic, R. Zaragoza, U.E. Figueres i l’Aro C.E., i durant 14 anys hi varen participar els millors equips de l’estat espanyol i alguns estrangers de renom.

Els campions del torneig van ser: Barcelona Atlètic (1982), Real Madrid (1983), Real Betis (1984 i 1985), FC Barcelona (1986 i 1991), Real Murcia (1987), Atlético de Madrid (1988), RSC Anderlecht (1989), València CF (1990), C.A. Osasuna (1992), CAT Selecció Catalana (1993), RCD Espanyol (1994) i CF Damm (1995), el que demostra la importància que va tenir el torneig durant el primers 14 anys. Altres equips destacats que varen participar-hi són el Figueres, el Vilobí i el Girona (tots tres en el seu moment equips juvenils de la màxima categoria estatal), el Real Zaragoza, Selecció Provincial de Girona, Athletic Club de Bilbao, Toulouse C.F., Montpellier S.C., Unión Española de Santiago de Chile i C.D. Tenerife, alguns d’ells amb més d’una participació. També amb una participació tenim els equips veïns del Cristinenc, el Vilartagues i el Palamós. En quant a l’equip juvenil de l’Aro C.E. va participar-hi en totes les edicions.

El 1996 es va deixar de fer com a “Torneig Vall d’Aro de futbol juvenil“, però ja dos anys abans, el 1994, s’havia creat el “Torneig Vall d’Aro – Futbol i Vacances a Platja d’Aro” obert a equips de totes les categories del futbol base.

Els primer anys es jugaven tots els partits al camp de futbol de Castell d’Aro, però al créixer el nombre d’equips es feien servir també els camps de Santa Cristina d’Aro, Sant Feliu (Guíxols), Vilartagues, Calonge i Sant Antoni. També alguns anys els de Sils, Cassà de la Selva i Mont-ras.

A partir de l’any 2000 l’Aro C.E. va cedir l’organització del torneig a Alfons Tauler (qui en realitat ja ho venia fent fins aleshores com a directiu), amb diverses formes de col·laboració amb el club, i el torneig va anar creixent amb la incorporació del futbol femení i la participació habitual d’entre 40 i 50 equips de tot l’estat espanyol i de diferents nacionalitats com França, Rússia, Algèria, Suècia, els Estats Units, etc. El 2014, a causa de la renuncia d’Alfons Tauler a continuar fent el torneig, el va organitzar l’Ajuntament de Castell-Platja d’Aro amb la voluntat de donar-li continuïtat, però l’any següent (el 2015) ja va estar a punt de no celebrar-se i finalment, després de 34 anys, el torneig es va morir.
______
Si vols afegir alguna informació, o fer una consulta sobre els tornejos,
em pots enviar un correu-e a: alfons@arofutbol.com
______
Si quieres añadir alguna información, o hacer cualquier consulta sobre los torneos,
puedes enviar un e-mail a: alfons@arofutbol.com